Keresés ebben a blogban

2012. február 4., szombat

MetallicA újdonságok!

Új dátumokkal bővült a Metallica 2012-es Európa-turnéja, amely május 7-én indul Prágában, és egyelőre a záróállomásnak a 2012-es osztrák Nova Rock fesztiválos fellépés látszik, ahol headlinerként játszanak majd júniusban. Ezeken a bulikon Hetfieldék teljes egészében előadják majd az 1991-es Metallica lemezt, az ún. Fekete Albumot.
A csapat február 7-én, kedden egy különleges bejelentést tesz majd, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez mire is vonatkozik. A félperces videóban, amit előzetes gyanánt közzétettek, mindössze annyi áll, hogy 'Már láttad őket fesztiválokon szerte a világban. De sosem láttad még őket..."
Elképzelhető, hogy a 3D-s Metallica film forgatása miatti nagy buli bejelentése várható kedden. Erről Kirk Hammett korábban ezt mondta:
"Először nem is akartunk rá vállalkozni. Végül a menedzsereink dumáltak meg minket azzal, hogy jó móka lesz és hogy egy bazi nagy színpadon fogunk játszani. A valaha volt legnagyobb Metallica show lesz, a következő szint..."
A koncertezés mellett idén egy vadiúj anyagon is dolgozik a csapat Rick Rubin producerrel, és ennek kapcsán Kirk Hammett így fogalmazott:
"Amennyiben a Death Magnetic az 1988-as ...And Justice For All logikus folytatása volt, akkor a következő lemez egy súlyosabb Fekete Album lesz A Death Magneticet jellemző mély komplexitás felé nem fogunk elmenni. A mostani cuccok inkább groove-központúak, egyfajta keményebb verziói annak, amit a '90-es évek elején csináltunk."
Amikor az emberek a régi dolgainkat hozzák fel, a Justice-ra gondolnak - tette hozzá Lars. - De nézd csak meg a Harvester Of Sorrow-t azon a lemezen, ami egy eléggé egyszerű, ötperces szám. És a Fuel (az 1997-es ReLoadról) is micsoda egy király koncertszám. Mostanában rövidebb, direktebb dalokban gondolkodom." (forrás Metal Hammer magazin)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése